expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

WTI Oil price live

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

XTIUSD ialah pasangan komoditi yang mewakili harga minyak mentah West Texas Intermediate (WTI) yang dinyatakan dalam Dolar AS. West Texas Intermediate ialah minyak mentah manis yang ditapis untuk menghasilkan produk seperti diesel dan petrol, dan USD ialah mata wang nombor satu yang paling banyak didagangkan di dunia.

Selain Dubai Crude dan Brent, WTI ialah penanda aras harga minyak yang popular, dan penganalisis menggunakan carta langsung minyak XTIUSD untuk menentukan kesihatan ekonomi Amerika Syarikat. Walaupun dua pertiga daripada kontrak minyak global menggunakan Brent sebagai penanda aras, WTI dianggap lebih menarik daripada Brent kerana kandungan sulfurnya yang rendah (antara 0.24% dan 0.34%).

Secara umumnya, minyak dengan kandungan sulfur yang rendah lebih mudah untuk ditapis. WTI datang terutamanya dari pedalaman Texas dan ditapis di Teluk Mexico dan Midwest.

Pada tahun 2014, pengeluaran minyak mentah domestik di Amerika Syarikat meningkat, dan ledakan syal ini meningkatkan pengeluaran WTI. Sejak itu, harga WTI telah turun dan biasanya berdagang pada harga diskaun kepada penanda aras harga minyak yang lain. Sama seperti komoditi lain, pengeluaran WTI dan harga saham XTIUSD dipengaruhi secara positif dan negatif oleh berita ekonomi dan kewangan.

Pada masa lalu, ledakan syal meningkatkan pengeluaran WTI, manakala kebimbangan terhadap kemelesetan ekonomi telah menyebabkan harga minyak mentah WTI turun. Ini semua adalah faktor yang perlu diberi perhatian apabila melihat harga saham XTIUSD.

Harga XTIUSD turun naik bergantung pada julat faktor luaran. Oleh sebab itu, kita perlu mempertimbangkan cara berbeza yang boleh kita gunakan untuk turun naik ini. Sesetengah individu mungkin mendapati dagangan kontrak untuk perbezaan (CFD) sebagai pilihan terbaik kerana mereka boleh membuat spekulasi mengenai kenaikan dan penurunan pergerakan harga minyak tanpa memiliki komoditi itu.

Anda boleh berdagang CFD melalui platform desktop atau aplikasi mudah alih, yang lebih membantu daripada perdagangan desktop. Ini kerana aplikasi dagangan CFD mempunyai pemberitahuan tolak yang memberi amaran kepada pedagang dalam masa nyata tentang pergerakan harga. Oleh kerana harga minyak berubah-ubah sepanjang masa, anda mahu pemberitahuan segera ini dihidupkan.

Membeli dan melabur dalam saham minyak individu adalah pilihan pilihan bagi mereka yang ingin memiliki komoditi tersebut. Pelaburan memberi anda pemilikan langsung, yang tidak berlaku dengan perdagangan CFD. Tidak kira sama ada anda berdagang atau membeli XTIUSD, gunakan pelbagai penunjuk teknikal dan alat lukisan yang ditawarkan oleh platform dagangan proprietari seperti Skilling Trader untuk memastikan anda mendapat yang terbaik daripada pasangan komoditi.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan