expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Memuatkan...

Dagang [[data.name]]

Berdagang komoditi yang paling popular dan mendapat tajuk utama dengan Skilling!

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara Pelaburan vs Perdagangan

Sifat-sifat gas asli telah diketahui selama berabad-abad, tetapi ia tidak digunakan secara komersil sehingga akhir abad ke-18 apabila ia mula-mula diperkenalkan ke UK sebagai cara menyalakan jalan dan rumah di seluruh negara. Menjelang awal abad ke-19, AS telah mula menyalakan jalan-jalan di bandar-bandar utamanya dengan gas asli, berkat pengeluaran dari telaga gas pertamanya. Ini berbanding pendekatan British mendapatkan gas asli daripada arang batu.

Dunia mula menggunakan lebih banyak gas asli sebaik sahaja kemungkinan untuk memasak dan memanaskan dengannya diketahui. Kedatangan saluran paip gergasi membolehkan syarikat gas mengangkutnya dalam jarak jauh kepada pengguna dengan mudah. Gas asli kini dikelaskan sebagai salah satu sumber tenaga yang paling penting dan digunakan secara meluas di planet ini. Ia digunakan di seluruh dunia dan dianggap sebagai sumber tenaga yang selamat dan bersih.

Seperti semua komoditi asli, pelbagai faktor mempengaruhi harga gas asli. Isu-isu ini termasuk tahap turun naik penawaran dan permintaan dalam pasaran, bersama-sama dengan isu sosial, ekonomi dan politik yang boleh menjejaskan penawaran dan pengedarannya.
Memandangkan lebih ramai orang di seluruh dunia mencari gas untuk pelbagai kegunaan yang lebih besar, harganya telah meningkat dengan ketara dalam beberapa tahun kebelakangan ini. 2005 adalah contoh yang baik tentang kenaikan harga gas asli, kerana gabungan bencana alam, permintaan yang melonjak dan penstrukturan semula rangkaian gas AS membawa kepada nilai rekod tinggi melebihi $21 pada harga spot Henry Hub.

2022 juga menyaksikan harga gas asli melonjak ke paras rekod, kerana talian bekalan telah terancam atas pelbagai sebab. Musim sejuk yang lebih sejuk daripada purata di pasaran terbesar adalah faktor lain yang boleh meningkatkan permintaan dan menghantar harga melonjak pada notis yang agak singkat.

Sebagai komoditi yang diperhatikan dengan teliti, gas asli didagangkan dalam beberapa cara. CFD pada niaga hadapan gas asli menyediakan cara untuk mendapat manfaat secara langsung daripada sebarang perubahan dalam harga gas asli. Mereka boleh digunakan oleh pedagang yang mencari tahap leverage yang lebih tinggi untuk meningkatkan kemungkinan keuntungan mereka. Pilihan lain adalah untuk melabur dalam saham syarikat gas, yang bermaksud bahawa sebarang perubahan pada harga gas asli harus ditunjukkan dalam saham pelabur. Walau bagaimanapun, ini boleh mengakibatkan tahap kepelbagaian yang rendah.

Dana yang meliputi pelbagai stok gas menyediakan pendekatan yang lebih pelbagai. Memandangkan syarikat yang sama sering mengeluarkan atau membekalkan gas asli dan minyak, sebahagian daripada dana ini adalah berdasarkan nilai kedua-dua komoditi penting ini.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

device-default.png

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg