expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Memuatkan...

Tembaga

[[ data.name ]]

[[ data.ticker ]]

[[ data.price ]] [[ data.change ]] ([[ data.changePercent ]]%)

Rendah: [[ data.low ]]

Tinggi: [[ data.high ]]

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara pelaburan vs perdagangan

Tentang

Sejarah

Perbezaan antara pelaburan vs perdagangan

Tembaga adalah logam penting yang digunakan dalam pelbagai industri, dari pembinaan dan kejuruteraan kepada elektronik dan pendawaian. Ia juga merupakan komoditi yang sangat didagangkan di bursa di seluruh dunia, memberikan akses kepada pelabur kepada keuntungan yang datang dengan perdagangan kelas aset ini.

Apabila ia datang untuk berdagang tembaga, memahami asas -asas bekalan dan permintaan dan pergerakan harga adalah penting. Adalah penting untuk mengiktiraf faktor -faktor yang mempengaruhi bekalan dan permintaan tembaga, seperti tahap pengeluaran, aktiviti ekonomi global, dan peristiwa geopolitik.

Harga tembaga telah tidak menentu secara sejarah, dari harga tertinggi yang dicatatkan $ 4.94 per paun pada bulan Mac 2022 hingga harga terendah yang direkodkan $ 2 per paun pada Januari 2016. Walaupun harga tembaga telah jatuh dari puncaknya pada tahun 2022, mereka tetap tinggi berbanding dengan Tahap Sejarah.

Sebab -sebab lonjakan harga tembaga termasuk peningkatan permintaan dari pasaran baru muncul, gangguan bekalan akibat pertikaian buruh, dan kos tenaga yang lebih tinggi. Di samping itu, dolar AS yang lemah juga telah membantu harga tembaga.

Berdagang tembaga adalah salah satu pilihan yang paling menguntungkan untuk pedagang, kerana ia mempunyai kecairan yang sangat baik dan memberikan pulangan yang boleh dipercayai. Harga tembaga cenderung naik dan turun sejajar dengan pertumbuhan ekonomi, menjadikannya cara terbaik untuk mempelbagaikan portfolio anda dan membuat keuntungan. Tembaga juga digunakan secara meluas dalam pembuatan, bermakna permintaan untuk logam ini kekal tinggi walaupun semasa kegawatan ekonomi.

Selain tembaga, terdapat beberapa logam lain yang perlu diambil perhatian oleh peniaga. Logam berharga seperti emas dan perak sering digunakan sebagai pelaburan dan boleh memberikan pulangan yang stabil dalam jangka masa yang panjang. Logam industri seperti bijih besi, nikel dan aluminium juga mempunyai potensi besar untuk keuntungan, terutamanya apabila ekonomi kukuh.

Memuat
Pertukaran Panjang [[ data.swapLong ]] mata
Pertukaran Pendek [[ data.swapShort ]] mata
Spread Minimum [[ data.stats.minSpread ]]
Purata Spread [[ data.stats.avgSpread ]]
Saiz kontrak minimum [[ data.minVolume ]]
Saiz langkah minimum [[ data.stepVolume ]]
Komisen dan Pertukaran Komisen dan Pertukaran
Leveraj Leveraj
Masa Berdagang Masa Berdagang

* Spread yang disediakan adalah gambaran purata wajaran masa. Walaupun Skilling cuba untuk menyediakan spread yang kompetitif pada semua waktu dagangan, pelanggan harus ambil perhatian bahawa ini mungkin berbeza-beza dan terdedah kepada keadaan pasaran yang mendasari. Perkara di atas disediakan untuk tujuan indikatif sahaja. Pelanggan dinasihatkan untuk menyemak pengumuman berita penting pada Kalendar Ekonomi kami, yang mungkin menyebabkan penyebaran meluas, antara keadaan lain.

Spread di atas adalah terpakai di bawah keadaan dagangan biasa. Skilling mempunyai hak untuk meminda spread di atas mengikut keadaan pasaran mengikut 'Terma dan Syarat'.

Dagang CFD [[data.name]] dengan Skilling

Lihatlah sektor komoditi! Pelbagaikan dengan satu kedudukan.

  • Berdagang 24/5
  • Keperluan margin minimum
  • Spread paling ketat
  • Platform yang mudah digunakan
Daftar sekarang

Mengapa Berdagang [[data.name]]

Manfaatkan sepenuhnya turun naik harga - tidak kira arah perubahan harga dan tanpa sekatan yang datang dengan memiliki aset asas.

CFD
Komoditi
chart-long.svg

Manfaatkan harga naik (go long)

green-check-ico.svg
green-check-ico.svg
chart-short.svg

Manfaatkan harga turun (go short)

green-check-ico.svg
leverage-ico.svg

Berdagang dengan leverage

green-check-ico.svg
trade-ico.svg

Berdagang pada kemeruapan

green-check-ico.svg
commissions-ico.svg

Tiada komisen
Hanya spread yang rendah

green-check-ico.svg
risk-ico.svg

Urus risiko anda dengan alatan dalam platform
Keupayaan untuk menetapkan tahap ambil untung dan hentikan kerugian

green-check-ico.svg

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan