CFD adalah instrumen yang kompleks dan berisiko tinggi kerugian wang dengan cepat kerana leveraj. 66% akaun pelabur runcit kerugian wang ketika berdagang CFD dengan pembekal ini. Anda harus pertimbangkan sama ada anda memahami bagaimana CFD berfungsi dan adakah anda mampu mengambil risiko yang tinggi untuk kerugian wang anda.

Pengawal Selia:

×
CySEC

Skilling Ltd, dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC) di bawah lesen CIF No. 357/18

Teruskan
FSA

Skilling (Seychelles) Ltd, diberi kuasa dan dikawal selia oleh Pihak Berkuasa Perkhidmatan Kewangan (FSA) di bawah lesen No. SD042

Teruskan

Berdagang CFD Komoditi di Skilling

Membuat spekulasi mengenai pergerakan harga CFD komoditi yang paling popular, termasuk emas, perak, minyak dan lain-lain.

Mula berdagang sekarang

Cuba akaun Demo dengan percuma

commodities-header-opti.png

Syarat perdagangan CFD Komoditi yang Superior.

Terokai peluang perdagangan yang luas semuanya dengan spread yang ketat dan struktur harga yang telus. Dengan CFD, anda tidak perlu membeli komoditi di bursa kerana anda tidak memiliki aset asasnya.

Mengambil kedudukan di pasaran komoditi dengan CFD bermaksud anda boleh berdagang di kedua-dua pasaran yang menaik serta menurun (bullish atau bearish).

[[ cfg.markets[market] ]]
Memuatkan... Tiada hasil Taip sekurang-kurangnya 3 aksara
Market Sell Price Buy Price %
[[ i.name ]] [[ i.bid ]] [[ i.spreadText ]] [[ i.ask ]] [[ i.changePercent ]] %

Lihat semua instrumen

commodities@2x.png

Berdagang komoditi yang anda kenali

Sama ada anda lebih suka memperdagangkan logam seperti Emas dan Perak atau membuat spekulasi mengenai tenaga seperti Minyak dan Gas Asli, anda sentiasa diberi syarat perdagangan yang kompetitif. Di Skilling, anda boleh memperdagangkan 6 komoditi teratas yang diperdagangkan di dunia dengan spread yang bermula dari 0.5 pada akaun premium hingga 1.3 pada akaun standard.

Kepelbagaian

Berdagang Komoditi boleh menjadi cara yang baik untuk mempelbagaikan portfolio anda jika anda berdagang saham atau indeks kerana mereka mempunyai hubungan negatif atau rendah dengan saham. Apabila harga komoditi meningkat, saham yang bergantung pada pengeluarannya akan terjejas secara negatif, mengakibatkan penurunan harga.

Lindung Nilai

Perdagangan komoditi boleh berfungsi sebagai cara untuk mengurangkan harga komoditi yang tidak stabil. Dengan niaga hadapan komoditi misalnya, pelabur dapat memperdagangkan komoditi dengan harga yang dinyatakan jauh sebelum transaksi sebenar berlaku.

Ini sangat berguna bagi petani untuk mengelakkan kerugian besar sekiranya harga komoditi menurun. Tetapi ini juga berlaku pada industri lain yang bergantung pada komoditi (syarikat penerbangan misalnya dipengaruhi oleh harga minyak) dan oleh itu ia juga merupakan cara untuk melindungi syarikat yang berkait rapat dengan komoditi.

Pilih Akaun Perdagangan yang lebih sesuai dengan strategi perdagangan komoditi anda

group-2@2x.png

Standard

Akaun Standard Skilling adalah jenis akaun yang ideal untuk pemula. Ini adalah akaun tanpa komisen yang tersedia di Skilling Trader dan Skilling cTrader

 • Tanpa Komisen
 • Deposit permulaan: 100 €
trader-2@2x.png

Premium

Akaun Premium Skilling memberikan spread yang lebih baik dengan deposit awal yang lebih tinggi dan mempunyai komisen sewajarnya yang bermula dari $35/juta.

 • Komisen bermula dari: $35/juta
 • Deposit permulaan: 5000 €
trader-3@2x.png

Metatrader 4

MT4 adalah platform yang paling banyak digunakan di pasaran perdagangan mata wang. Ia juga merupakan sebuah platform perdagangan, namun Metatrader 4 adalah jenis akaun perdagangan yang tersendiri di Skilling. Ia dapat memenuhi syarat untuk pedagang profesional (sama seperti Standard dan Premium)

Benefits of Commodities Trading

chart-5.svg

Berdagang dengan Leverage

Dengan perdagangan leverage di Skilling, pedagang memerlukan modal yang lebih rendah untuk membuka perdagangan komoditi yang popular, tetapi memperoleh kedudukan yang lebih besar di pasaran. CFD mempunyai leverage yang tinggi, yang dapat menggandakan keuntungan dan juga kerugian anda.

clock.svg

Penawaran dan Permintaan

Sebagai aset fizikal, komoditi bergantung pada proses penawaran dan permintaan, supaya pedagang dapat memperoleh peluang keuntungan tinggi dan cepat. Kenaikan permintaan atau penurunan penawaran, akan menyaksikan kenaikan harga. Sekiranya pedagang membuat spekulasi terhadap kenaikan penawaran dengan permintaan yang menurun, mereka dapat melindungi kerugian mereka dengan CFD komoditi.

edit.svg

Kepelbagaian Portfolio

Pasaran komoditi boleh terjejas dengan beberapa cara yang berbeza berbanding dengan pasaran lain. Ini menjadikan CFD komoditi sebagai alat yang hebat untuk menguruskan risiko dalam portfolio anda. Begitu juga dengan perdagangan komoditi CFD, anda dapat mengimbangi potensi kerugian anda dengan membuat spekulasi mengenai harga kontrak niaga hadapan pada komoditi.

rise.svg

Kecairan Pasaran

Perdagangan dapat dilakukan dengan mudah dengan komoditi popular yang sangat cair, kerana terdapat permintaan dan penawaran yang konsisten, dan jumlah dagangan yang tinggi. Ini tersusun antara tenaga seperti minyak dan gas asli, hingga logam yang bernilai seperti emas dan perak, serta produk pertanian seperti kapas dan gula.

chart-7.svg

Terjamin dari Inflasi

Manfaatkan pergerakan pasaran semasa berdagang komoditi. Berbanding dengan pasaran yang lain, pada saat inflasi, nilai komoditi akan meningkat, ketika pengeluaran yang berkaitan dengan barangan dan perkhidmatan meningkat.

intuitive.svg

Posisi Pendek dan Panjang

Berdagang di kedua-dua pasaran yang naik dan juga turun dengan CFD komoditi, dan manfaatkan kesan spekulasi pada peristiwa global, persekitaran atau geopolitik terhadap komoditi.

skilling-platform-laptop-mobile.webp

Mengapa berdagang Komoditi di Skilling?

skilling-platform-laptop-mobile.webp

intuitive.svg

Hebat dan kompetitif.

Keadaan perdagangan terkemuka di industri yang dirancang untuk membawa perdagangan anda ke tahap seterusnya.

transparent.svg

Telus

Tiada komisen, tiada caj tersembunyi dan semua bayaran ditunjukkan dengan jelas dalam mata wang akaun anda.

regulated.svg

Dikawal selia

Dana dan data peribadi anda terjamin dengan broker yang dikawal selia.

Bagaimana Membuka
Akaun Perdagangan CFD untuk memperdagangkan komoditi?

 • Daftar Masuk SVG

  Daftar

  Membuka akaun perdagangan cfd adalah sangat mudah. Daftarkan akaun Skilling anda dalam hanya beberapa minit

 • Sahkan SVG

  Sahkan ID anda

  Sahkan ID anda dengan memuat naikkan dokumen anda (Pasport atau Kad Pengenalan) atau dengan mendaftar dengan BankID.

 • Perdagangan SVG

  Mula Berdagang

  Tambah dana akaun anda dan mulakan perdagangan mana-mana komoditi yang tersedia ada di platform kami. Skilling menawarkan sejumlah 10 komoditi.