expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Trading Terms

Senarai pantauan: Apa itu?

Senarai pantau: Lelaki memfokuskan pada berbilang skrin apl, melihat saham kegemarannya.

Senarai pantauan adalah alat yang sangat diperlukan untuk mana-mana pedagang. Pada beberapa platform dagangan seperti Skilling, ia dikenali sebagai 'Kegemaran.' Ia hanyalah senarai saham, Forex, mata wang kripto atau aset lain yang ingin diperhatikan oleh pedagang. Menambahkan aset pada senarai pantau anda memudahkan untuk menjejaki perubahan harga, berita dan arah alirannya. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut dan cara menyediakannya.

Tiada komisen, tiada tambahan harga.
22/07 - 26/07
AMZN.US: 00:00 - 20:00 UTC
SANDUSD: 00:00 - 20:00 UTC
Berdagang sekarang

Apakah senarai pantauan dan bila ia digunakan?

'Senarai pantau' ialah alat yang digunakan oleh pedagang untuk menjejaki saham tertentu, mata wang atau aset lain. Fikirkan ia seperti senarai beli-belah tetapi untuk perdagangan. Anda menambah aset yang anda minati pada senarai pantau anda supaya anda boleh memantaunya dengan mudah.

Bilakah senarai pantauan digunakan?

  1. Penjejakan: Peniaga menggunakan senarai pantau untuk mengikuti perubahan harga aset yang mereka minati.
  2. Penyelidikan: Ia membantu peniaga melakukan kerja rumah mereka dengan menyimpan semua aset penting di satu tempat.
  3. Membuat keputusan: Dengan melihat bagaimana harga bergerak, peniaga boleh menentukan masa terbaik untuk membeli atau menjual.
  4. Mengatur: Ia membantu peniaga kekal teratur dengan menjejaki berbilang aset tanpa merasa tertekan.
Apakah cara yang lebih baik untuk menyambut anda selain dengan bonus?
Mulakan dagangan dengan bonus $30 pada deposit pertama anda.

Tertakluk kepada terma dan syarat
Dapatkan Bonus

Contoh senarai pantauan

Contoh senarai pantau boleh membantu anda memahami cara senarai itu berfungsi. Bayangkan anda seorang peniaga yang berminat dengan saham teknologi dan mata wang kripto. Berikut ialah rupa senarai pantau anda:

1. Stok:

  • Apple (AAPL): Anda menambahkan Apple pada senarai pantau anda untuk menjejaki harga sahamnya, laporan pendapatan dan berita.
  • Tesla (TSLA): Anda menyertakan Tesla untuk memantau perubahan harganya dan sebarang kemas kini pada model atau teknologi kereta baharunya.

2. Mata wang kripto:

  • Bitcoin (BTC): Anda menambah Bitcoin untuk mengikuti arah aliran harga dan berita pasarannya.
  • Ethereum (ETH): Anda menyertakan Ethereum untuk memerhatikan harganya dan sebarang perkembangan dalam teknologi blockchain.

3. Komoditi:

  • Emas: Anda menambah Harga emas pada senarai pantau anda untuk memantau pergerakan harganya dan sebarang berita ekonomi yang berkaitan.
  • Minyak mentah: Anda memasukkan minyak mentah (Harga Minyak WTI - XTIUSD) untuk menjejaki perubahan harganya dan sebarang kemas kini yang berkaitan dengan global permintaan dan penawaran.
Apakah cara yang lebih baik untuk menyambut anda selain dengan bonus?
Mulakan dagangan dengan bonus $30 pada deposit pertama anda.

Tertakluk kepada terma dan syarat
Dapatkan Bonus

Dengan memasukkan Apple, Tesla, Bitcoin, Ethereum, Gold dan Minyak Mentah pada senarai pantau anda, anda boleh melihat harga terkini mereka dengan cepat, membaca kemas kini berita dan membuat keputusan termaklum tentang masa untuk membeli atau menjual. Senarai pantau anda membantu anda kekal teratur dan fokus pada aset yang paling penting bagi anda, walaupun prestasi lepas tidak menjamin atau meramalkan prestasi masa hadapan.

Bagaimanakah anda membuat senarai pantau anda pada platform dagangan Skilling?

Mengenai Skilling, kami merujuknya sebagai Kegemaran, manakala broker lain mungkin memanggilnya sebagai senarai pantau. Berikut adalah langkah-langkah dengan penjelasan:

1. Log masuk ke Skilling:

Mula-mula, log masuk ke akaun Skilling anda atau daftar menggunakan nama pengguna dan kata laluan anda. Setelah log masuk, anda akan diarahkan ke papan pemuka utama.

2. Cari aset:

Sebaik sahaja anda log masuk, anda sepatutnya dapat melihat sesuatu seperti ini jika anda menggunakan apl mudah alih:

search-for-an-asset-ms.png

3. Tambahkan pada Kegemaran:

Di sebelah 'Kegemaran', terdapat ikon pensel. Klik ikon untuk menambahkan aset pada Kegemaran anda. Klik pada 'Tambah instrumen', dan taipkan nama saham, mata wang, cryptocurrency, indeks, atau komoditi yang ingin anda tambahkan pada Kegemaran anda.

add-asset-to-favorite-1-ms.png

Jika anda menggunakan versi desktop Skilling, klik pada ikon carian untuk mencari instrumen kegemaran anda, kemudian klik pada ikon bintang di sebelah kanan seperti yang ditunjukkan di bawah untuk menambah instrumen kegemaran anda pada senarai.

add-asset-to-favorite-2-ms.png

4. Lihat kegemaran anda:

Untuk melihat Kegemaran anda, pulangan ke papan pemuka utama dan klik bahagian 'Kegemaran'. Di sini, anda akan melihat semua aset yang telah anda tambahkan.

5. Pantau dan urus Kegemaran anda:

Dalam bahagian 'Kegemaran', anda boleh menjejaki perubahan harga dan mengurus senarai anda dengan mudah. Anda boleh mengalih keluar atau menambah aset dengan mengklik ikon pensel sekali lagi.

Alami platform pemenang anugerah Skilling
Cuba mana-mana platform dagangan Skilling pada peranti pilihan anda merentas web, android atau iOS.
Daftar

Ringkasan

Bersedia untuk mengoptimumkan pengalaman dagangan anda? Mulakan dengan mencipta Kegemaran anda pada Skilling hari ini. Log masuk ke akaun anda, cari aset pilihan anda dan tambahkannya pada Kegemaran anda. Skilling menawarkan lebih 1200 instrumen CFD global, termasuk saham, komoditi seperti emas dan perak, dan mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum.

Artikel ini ditawarkan untuk maklumat umum dan bukan merupakan nasihat pelaburan. Harap maklum bahawa pada masa ini, Skilling hanya menawarkan CFDs.

Tiada komisen, tiada tambahan harga.
22/07 - 26/07
AMZN.US: 00:00 - 20:00 UTC
SANDUSD: 00:00 - 20:00 UTC
Berdagang sekarang
Apakah cara yang lebih baik untuk menyambut anda selain dengan bonus?
Mulakan dagangan dengan bonus $30 pada deposit pertama anda.

Tertakluk kepada terma dan syarat
Dapatkan Bonus
Alami platform pemenang anugerah Skilling
Cuba mana-mana platform dagangan Skilling pada peranti pilihan anda merentas web, android atau iOS.
Daftar