expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Trading Terms

Apa itu Margin? Apakah 'Panggilan Margin'?

What is Margin image representation

Apakah itu Margin? Dan apakah itu 'Panggilan Margin'?

Secara ringkas, Margin ialah jumlah wang yang anda perlukan untuk membuka dagangan. Apabila anda membuat perdagangan dengan Skilling, anda tidak perlu menanggung kos penuh perdagangan. Sebaliknya, kami hanya akan meminta sebahagian kecil, yang dikenali sebagai 'Margin'. Ini adalah salah satu faedah besar berdagang dengan broker FX seperti Skilling, dan ia berbeza-beza bergantung pada instrumen yang anda berdagang tetapi biasanya berkisar antara 1% dan 33%

Contoh:
Anda ingin Membeli 1,000 unit EUR/USD. Oleh kerana leverage maksimum ialah x30, maka margin yang diperlukan untuk kedudukan ini ialah ~33 € ( 1,000/30 ).

Anda boleh melihat jumlah Margin yang diperlukan untuk perdagangan, kerana ini ditunjukkan pada tiket perdagangan yang muncul serta-merta sebelum anda melaksanakan.

Okay, jadi apakah Panggilan Margin?

Panggilan Margin ialah pemberitahuan yang menyatakan bahawa dana yang diperlukan untuk memastikan kedudukan dalam akaun dibuka, semakin berkurangan. Jadi, ini adalah cara untuk memaklumkan anda tentang kemungkinan kekurangan dalam akaun anda sekiranya anda tidak menyedarinya.

Ini biasanya berlaku apabila kedudukan bertentangan dengan anda dan Margin awal tidak lagi mencukupi untuk mengekalkan kedudukan. Sama ada anda harus menambah akaun anda, atau mula menutup kedudukan - atau dalam kes yang paling teruk broker akan menutupnya untuk anda.

Dagangkan Demo: Keadaan dagangan sebenar dengan risiko sifar

Berdagang tanpa risiko pada platform Skilling yang memenangi anugerah dengan akaun demo 10k*.

Daftar

Bagaimanakah saya boleh mengelakkan Panggilan Margin?

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan Panggilan Margin:

Gunakan pesanan stop loss.
Ini akan mengelakkan kerugian 'berlari'.
Pantau kedudukan terbuka anda dengan kerap.
Pasaran boleh berubah-ubah jadi anda menyemak dagangan terbuka anda seberapa kerap yang anda boleh untuk memastikan anda tidak mengumpul sebarang kerugian yang tidak dijangka.
Potong kerugian anda.
Jika anda telah melaburkan banyak masa, usaha dan wang ke dalam perdagangan, ia mungkin kelihatan sukar untuk pergi – tetapi kadangkala itulah yang anda mesti lakukan. Seperti yang mereka katakan di Wall Street, 'potong kerugian anda dan biarkan keuntungan anda berjalan'
Urus risiko anda.

Bukan nasihat pelaburan. Prestasi masa lalu tidak menjamin atau meramalkan prestasi masa hadapan.