expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

CFD Trading

Apa itu Akaun CFD? Ciri-cirinya, Sejarah serta Jenis yang Berbeza

CFD account image representation with traders staring at screens with cfd accounts in them

Akaun CFD ialah akaun dagangan dalam talian yang membolehkan anda membeli dan menjual kontrak untuk perbezaan (CFD). Walaupun ini benar dari segi umum, jawapan sebenarnya adalah lebih kompleks. Khususnya, akaun dagangan CFD menawarkan pelbagai ciri yang bukan sahaja menjadikannya pelaburan yang lebih fleksibel, namun juga kelas aset yang sangat menarik untuk semua jenis pelabur.

Tiga ciri penting yang membezakan akaun CFD daripada jenis akaun kewangan lain ialah:

Sejarah Akaun CFD

Akaun CFD dalam talian tidak mempunyai sejarah yang lama. Ia mengambil masa untuk mencapai tahap di mana para pelabur dapat memperdagangkan CFD melalui komputer atau peranti mudah alih mereka:

 • 1990-1995 - Kontrak untuk perbezaan dikembangkan di London sebagai kaedah pertukaran ekuiti melalui perdagangan margin.
 • 1995-1999 – Dana lindung nilai mula menggunakan CFD, begitu juga dengan pedagang institusi, kerana ia memberi cara yang efektif untuk mendapatkan pendedahan kepada Bursa Saham London.
 • 2000-2010 – Platform awal dagangan dalam talian membuka perdagangan CFD kepada pelanggan runcit. Faedah menggunakan akaun perdagangan dalam talian mula menjadi jelas ketika ini. Salah satu inovasi awal adalah kemampuan untuk menampilkan data harga langsung. Sebelum era teknologi digital dan Internet, pedagang menggunakan sistem protes terbuka. Jika anda pernah melihat rakaman video dari lubang perdagangan (atau adegan dari filem), sistem jeritan adalah tempat orang berteriak dan menggunakan isyarat tangan untuk melakukan perdagangan. Menjelang tahun 2010, teknologi digital menjadikan sistem ini usang.
 • 2010 dan seterusnya - Hari ini, akaun perdagangan CFD moden tersedia untuk peranti desktop dan mudah alih. Selain itu, anda boleh membuka akaun CFD demo percuma, berdagang sebagai profesional, dan memasuki pasaran melalui pelbagai platform.

Cara Membuka Akaun CFD Dalam Talian

Untuk membuat akaun CFD percuma dalam talian di Skilling, ikuti langkah-langkah berikut:

Membuka Akaun CFD: Panduan langkah demi langkah

 1. Click the “sign up” button at the top of this page.
 2. Fill in the registration form: email, password, country, phone number, currency, licencing entity.
 3. Once you’ve filled in the form, use the free CFD demo account to test out the system. Alternatively, you can complete the registration process to create a full account.
 4. For the full account, you need to supply these additional details: name, date of birth, nationality, address, national insurance number and confirm that you’re not a US resident for tax purposes.
 5. You’ll also need to enter your employment details, annual income and where your money is coming from. Finally, state your level of education, reason for trading and your level of experience.
 6. You’ll then need to complete a final questionnaire (if you’re a beginner) and some tax information.
 7. The last step is verifying your identity by submitting a photo and some ID. Once you’ve cleared that stage, you can make a deposit and start trading.

Akaun CFD dengan Akaun Pelaburan

Manfaat utama menggunakan akaun perdagangan CFD telah dijelaskan di bahagian sebelum ini. Leveraj adalah kepentingan khusus bagi mana-mana pedagang yang menggunakan jenis akaun ini kerana margin dapat membawa keuntungan tambahan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perbezaan tambahan antara akaun CFD dengan akaun pelaburan aset kewangan lain:

Margin

Anda perlu membayar kos aset untuk akaun pelaburan. Contohnya, jika harga saham syarikat X berharga €100, anda perlu membayar €100 untuk satu bahagian saham. Akaun CFD dalam talian membolehkan anda menggunakan leveraj, yang bermaksud anda boleh berdagang dengan margin. Dengan kata lain, anda boleh membuat spekulasi terhadap syarikat X dengan melabur kurang dari €100, misalnya margin 10X bermaksud anda hanya perlu melabur €10 (10 X 10 = 100).

Komisen

Apabila anda membeli saham atau komoditi, anda selalunya perlu membayar komisen. Ini ialah caj yang ditambahkan apabila anda membuat pelaburan. Akaun dagangan CFD tidak mengenakan komisen. Sebaliknya, kos untuk membuat perdagangan akan diambil kira dalam harga yang anda bayar, iaitu spread.

Kos

Akaun kontrak untuk perbezaan (CFD) adalah percuma. Terdapat pilihan premium juga tetapi secara keseluruhannya, anda tidak perlu membayar untuk membuka atau mengekalkan akaun. Sebaliknya, akaun pelaburan tradisional akan membawa kos penyelenggaraan - caj bulanan untuk memiliki akaun.

Perdagangan Mikro

Akaun CFD membolehkan anda berdagang lot mikro sekecil 0.01. Akaun pelaburan memerlukan anda mengambil kedudukan yang lebih besar pada saham dan aset lain. Oleh itu, akaun CFD amat berguna untuk seorang pemula.

Alami platform pemenang anugerah Skilling

Cuba mana-mana platform dagangan Skilling pada peranti pilihan anda merentas web, android atau iOS.

Daftar

Jenis Akaun CFD

Untuk menjawab sepenuhnya soalan "apa itu akaun CFD", anda perlu tahu bahawa kami menawarkan dua pilihan runcit: Standard dan Premium. Yang pertama sesuai untuk pemula, manakala yang kedua menyediakan pembolehubah yang sedikit berbeza untuk pedagang yang maju:

 • Komisen: Standard = N/A – Premium = $35/million
 • Spread: Standard = 0.7 – Premium = 0.1
 • Deposit Permulaan: Standard = €100 – Premium = €5,000
 • Leveraj: Runcit = 1:30 – Profesional = 1:200

Nota Akhir

Click here untuk mengetahui lebih lanjut mengenai akaun dagangan Skilling CFD. Untuk tambahan, ciri lanjutan dan keupayaan untuk berdagang dengan leverage yang lebih tinggi, kami juga menawarkan akaun dagangan profesional. Kelayakan adalah berdasarkan merit dan jumlah dagangan anda. Selain itu, anda perlu membuat, secara purata, 10 dagangan setiap bulan dan mempunyai portfolio bernilai €500,000 atau lebih. Jika anda ditawarkan akaun CFD profesional, anda akan mendapat sokongan yang dipertingkatkan serta pilihan perdagangan yang sesuai dengan pilihan anda.

Bukan nasihat pelaburan. Prestasi masa lalu tidak menjamin atau meramalkan prestasi masa hadapan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan