expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Penunjuk & alatan dagangan

Apakah itu Awesome Oscillator?

Ilustrasi bergambar tentang apa itu Awesome Oscillator.

Awesome Oscillator

Penunjuk Awesome Oscillator (AO) dicipta oleh penganalisis Bill Williams dan digunakan untuk mengukur momentum pasaran. Ia melakukan ini dengan mengira perbezaan antara tempoh 34 dan purata pergerakan mudah (SMA) lima tempoh. Membandingkan dua purata bergerak yang berbeza adalah agak biasa, sentuhan dengan awesome oscillator ialah purata bergerak dikira menggunakan titik tengah bar dan bukannya titik tutup/harga. Kerana sifatnya, Awesome Oscillator mempunyai nilai yang turun naik di atas dan di bawah garis sifar. Tidak seperti penunjuk stokastik (sebagai contoh), yang diikat dalam julat dari +100 hingga -100, Awesome Oscillator tidak terhad.

Bar merah dan hijau

Nilai yang diwujudkan dengan mencari perbezaan antara SMA 34 tempoh dan SMA lima tempoh diplot sebagai histogram bar merah dan hijau. Bar berwarna hijau apabila nilainya lebih tinggi daripada bar sebelumnya. Bar merah menunjukkan bahawa bar lebih rendah daripada bar sebelumnya. Apabila nilai AO berada di atas garis sifar, ini menunjukkan bahawa tempoh jangka pendek adalah arah aliran lebih tinggi daripada tempoh jangka panjang. Apabila nilai AO berada di bawah garis sifar, tempoh jangka pendek menjadi arah aliran lebih rendah daripada tempoh jangka panjang.

red-and-green-bars-ms.jpg

Strategi yang hebat

Terdapat tiga strategi berpotensi berdasarkan penunjuk ini yang penulis cadangkan:

Untuk pergi lama, atau beli:

  1. Saucer: ini ialah apabila carta bar histogram berada di atas sifar, dan carta telah berbalik arah daripada arah aliran menurun ke arah menaik. Untuk piring berlaku, dalam mana-mana tiga bar, bar kedua lebih rendah daripada yang pertama dan berwarna merah, dan bar ketiga lebih tinggi daripada yang kedua dan berwarna hijau.
  2. Persimpangan garisan sifar: Berlaku apabila histogram melintasi garisan sifar. Larian berturut-turut dua atau lebih bar hijau adalah dinasihatkan sebagai pengesahan.
  3. Puncak berkembar: Ini adalah apabila bar bertukar di bawah sifar, dan kemudian terdapat dua ayunan rendah Awesome Oscillator dan rendah kedua lebih tinggi daripada yang pertama. Akhirnya bar histogram selepas rendah kedua hendaklah berwarna hijau.
Dagangkan Demo: Keadaan dagangan sebenar dengan risiko sifar
Berdagang tanpa risiko pada platform Skilling yang memenangi anugerah dengan akaun demo 10k*.
Daftar

Untuk pergi pendek, atau jual:

  1. Saucer: Carta bar histogram berada di bawah sifar dan carta telah berbalik arah daripada arah aliran menaik kepada aliran menurun. Piring berlaku apabila, dalam mana-mana tiga bar, bar kedua lebih tinggi daripada yang pertama dan berwarna hijau, dan bar ketiga lebih rendah daripada yang kedua dan berwarna merah.
  2. Persimpangan garisan sifar: Berlaku apabila histogram melintasi di bawah garisan sifar. Sekali lagi, larian berturut-turut dua atau lebih palang merah adalah dinasihatkan.
  3. Puncak berkembar: Ini ialah apabila bar bertukar di atas sifar, terdapat dua ayunan tinggi awesome oscillator dan tinggi kedua lebih rendah daripada yang pertama. Akhirnya bar histogram selepas tinggi kedua hendaklah berwarna merah.

Ringkasan Skilling

Awesome Oscillator ialah satu lagi penunjuk momentum dan akan menarik minat sesetengah pihak kerana ia mudah untuk digambarkan (menggunakan histogram). Di samping itu, penulis juga menetapkan tiga strategi khusus yang mungkin anda ingin gunakan jika menggunakan AO. Oleh itu, kami percaya bahawa jika anda suka berdagang menggunakan histogram, maka awesome oscillator adalah satu yang boleh anda terokai.

Bukan nasihat pelaburan. Prestasi masa lalu tidak menjamin atau meramalkan prestasi masa hadapan.

Dagangkan Demo: Keadaan dagangan sebenar dengan risiko sifar
Berdagang tanpa risiko pada platform Skilling yang memenangi anugerah dengan akaun demo 10k*.
Daftar