expand/collapse risk warning

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Apakah pengayun yang mengagumkan?

The Awesome Oscillator - Red and green bars

Pengayun yang menggerunkan

Penunjuk Awesome Oscillator (AO) dicipta oleh penganalisis Bill Williams dan digunakan untuk mengukur momentum pasaran. Ia melakukan ini dengan mengira perbezaan antara tempoh 34 dan purata pergerakan mudah (SMA) lima tempoh. Membandingkan dua purata bergerak yang berbeza adalah agak biasa, sentuhan dengan Pengayun Hebat ialah bahawa purata bergerak dikira menggunakan titik tengah bar sebaliknya daripada titik tutup/harga. Kerana sifatnya, Oscillator Hebat mempunyai nilai yang turun naik di atas dan di bawah garis sifar. Berbeza dengan penunjuk stokastik (sebagai contoh), yang berjulat dari +100 hingga -100, Awesome Oscillator tidak terhad.

Bar merah dan hijau

Nilai yang diwujudkan dengan mencari perbezaan antara SMA 34 tempoh dan SMA lima tempoh diplot sebagai histogram bar merah dan hijau. Bar berwarna hijau apabila nilainya lebih tinggi daripada bar sebelumnya. Bar merah menunjukkan bahawa bar lebih rendah daripada bar sebelumnya. Apabila nilai AO berada di atas garis sifar, ini menunjukkan bahawa tempoh jangka pendek adalah arah aliran lebih tinggi daripada tempoh jangka panjang. Apabila nilai AO berada di bawah garis sifar, tempoh jangka pendek menjadi arah aliran lebih rendah daripada tempoh jangka panjang.

the-awesome-oscillator-1.png

Dagangkan Demo: Keadaan dagangan sebenar dengan risiko sifar

Berdagang tanpa risiko pada platform Skilling yang memenangi anugerah dengan akaun demo 10k*.

Daftar
mobile-zero.png

Strategi hebat

Terdapat tiga strategi berpotensi berdasarkan penunjuk ini yang penulis cadangkan:

beli atau jual pada papan kekunci

Untuk pergi lama, atau beli:

'Saucer' - ini adalah apabila carta bar histogram berada di atas sifar, dan carta telah berbalik arah daripada arah aliran menurun ke arah menaik. Untuk piring berlaku, dalam mana-mana tiga bar, bar kedua adalah lebih rendah daripada yang pertama dan berwarna merah, dan bar ketiga lebih tinggi daripada yang kedua dan berwarna hijau.
'Persimpangan garisan sifar' - berlaku apabila histogram melintasi garisan sifar. Larian dua atau lebih bar hijau berturut-turut adalah dinasihatkan sebagai pengesahan.
'Puncak berkembar' - ini adalah apabila bar bertukar di bawah sifar, dan kemudian terdapat dua ayunan rendah Pengayun Hebat dan rendah kedua lebih tinggi daripada yang pertama. Akhirnya bar histogram selepas rendah kedua hendaklah hijau.

Untuk membuat pendek, atau menjual:

'Saucer' - carta bar histogram berada di bawah sifar dan carta telah berbalik arah daripada arah aliran menaik ke bawah. Piring berlaku apabila, dalam mana-mana tiga bar, bar kedua lebih tinggi daripada yang pertama dan berwarna hijau , dan bar ketiga lebih rendah daripada yang kedua dan berwarna merah.
'Persimpangan garisan sifar' - berlaku apabila histogram melintasi di bawah garisan sifar. Sekali lagi, larian berturut-turut dua atau lebih bar merah adalah dinasihatkan.
'Puncak berkembar' - ini adalah apabila bar bertukar di atas sifar, terdapat dua ayunan tinggi pengayun hebat dan tinggi kedua lebih rendah daripada yang pertama. Akhirnya bar histogram selepas tinggi kedua harus berwarna merah.

Skilling ringkasan

Pengayun Hebat ialah satu lagi penunjuk momentum dan akan menarik minat sesetengah pihak kerana ia mudah untuk digambarkan (menggunakan histogram). Di samping itu, penulis juga menetapkan tiga strategi khusus yang mungkin anda ingin gunakan jika menggunakan AO. Oleh itu, kami percaya bahawa jika anda suka berdagang menggunakan histogram, maka Oscillator Hebat adalah salah satu yang anda boleh terokai.

Bukan nasihat pelaburan. Prestasi masa lalu tidak menjamin atau meramalkan prestasi masa hadapan.

Artikel Berkaitan

Penjelasan pelbagai jenis corak candlestick

Jika anda ingin mencuba meramalkan pasaran menggunakan carta candlestick, berikut ialah beberapa corak yang paling popul...

What is Ichimoku Cloud and how to read it?

The Ichimoku Cloud consists of five lines plotted on a candlestick chart. Being originally a Japanese indicator, many of...

RSI: Relative Strength Index - Definition

The Relative Strength Index (RSI) is an extremely popular momentum indicator, perhaps the most well-known one by J. Well...

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan