expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Stocks Trading

Petua saham dagangan – panduan gaya dagangan dalam talian

Day trading stocks image representation with a trader trading common stocks

Terdapat banyak cara untuk berdagang saham. Anda boleh mengambil pendekatan jangka panjang di mana anda melabur dan memegang saham selama berbulan-bulan atau bertahun-tahun. Sebagai alternatif, anda boleh mengambil pendekatan jangka pendek di mana anda membeli dan menjual saham sepanjang jam, hari atau minggu. Mereka yang memilih untuk membeli dan menjual setiap jam melakukan sesuatu yang dikenali sebagai saham dagangan harian, dan panduan ini menerangkan dengan tepat cara strategi ini berfungsi.

Apakah itu saham dagangan hari?

Day trading ialah tindakan membeli dan menjual instrumen kewangan dalam tempoh yang singkat. Tempoh masa itu adalah satu hari. Oleh itu, matlamat peniaga harian adalah untuk membuat beberapa transaksi dalam satu hari. Sebaliknya, ini bermakna sesuatu yang perdagangan hari saham tidak akan pernah memegang kedudukan dalam sekelip mata. Sebaik sahaja pasaran ditutup, semua kedudukan terbuka ditutup, dan hari baharu membawa satu lagi letusan aktiviti.

Bagaimana untuk memilih saham untuk dagangan hari

Tidak semua saham sesuai untuk dagangan harian. Sememangnya, memandangkan setiap gaya dagangan mempunyai risiko yang wujud, anda tidak dapat mengetahui dengan pasti sama ada mana-mana saham yang anda pilih akan sesuai. Walau bagaimanapun, saham tertentu boleh menjadi lebih sesuai daripada yang lain. Perkara-perkara berikut ialah perkara yang perlu anda pertimbangkan apabila ia berkaitan dengan saham untuk dagangan harian:

Kecairan
Stok untuk dagangan harian sepatutnya mudah didapati. Dalam erti kata lain, anda mahukan pasaran dengan kecairan yang tinggi supaya anda boleh membeli dan/atau menjual tanpa berlengah-lengah.
Kemeruapan
Matlamat apabila anda berdagang saham seharian adalah untuk membuat berbilang transaksi dalam tempoh masa yang singkat. volatiliti yang rendah pasaran tidak akan menghasilkan perubahan harga yang diperlukan untuk menjadikan ini strategi yang berdaya maju. Oleh itu, apabila anda cuba memilih saham untuk dagangan harian, pastikan anda mencari pasaran dengan turun naik sederhana hingga tinggi.
Minat
Selalunya idea yang baik untuk memilih saham yang menjadi perhatian umum. Jika terdapat banyak buzz mengelilingi syarikat, ia mewujudkan kecairan dan turun naik yang boleh digunakan oleh peniaga hari itu. Oleh itu, apabila anda memilih saham untuk dagangan harian, ia boleh menjadi idea yang baik untuk memberi tumpuan kepada syarikat yang diperkatakan oleh media dan/atau media sosial.

Think

Adakah saham dagangan harian sesuai untuk anda?

Dagangan hari saham bukan untuk semua orang. Anda boleh belajar cara memilih saham untuk dagangan harian, dan anda boleh memahami asas strategi ini. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna ia adalah gaya dagangan terbaik untuk anda. Untuk membantu anda memutuskan sama ada saham dagangan harian sesuai untuk personaliti anda atau tidak, berikut ialah beberapa perkara penting untuk dipertimbangkan:

Masa
Perdagangan hari saham berlaku sepanjang satu sesi iaitu anda hanya berdagang apabila pasaran dibuka. Membuat berbilang dagangan setiap hari dan tidak memegang kedudukan semalaman memerlukan anda meluangkan banyak masa ke dalam strategi ini. Pada dasarnya , ia adalah kerja sepenuh masa.
Fokus
Membuat berbilang dagangan setiap hari memerlukan banyak kemahiran dan tumpuan. Walaupun kesilapan kecil diperbesarkan kerana anda boleh melakukan kesilapan yang sama 20 kali dalam sehari. Oleh itu, anda perlu mengekalkan fokus sepanjang hari supaya anda boleh buat keputusan sebaik mungkin.
Tekanan
Bolehkah anda menghadapi perubahan dalam dagangan harian? Akan ada beberapa pasang surut setiap hari. Ini boleh menyebabkan tekanan dan, jika anda tidak dapat mengendalikan ayunan, anda menghadapi risiko melakukan kesilapan. Oleh itu, anda perlu pandai membuat keputusan di bawah tekanan.
Modal
Anda memerlukan sejumlah wang untuk berdagang saham hari ini. Jumlahnya bergantung pada keadaan peribadi anda.

Dagangkan Demo: Keadaan dagangan sebenar dengan risiko sifar

Berdagang tanpa risiko pada platform Skilling yang memenangi anugerah dengan akaun demo 10k*.

Daftar

Apakah kemahiran yang anda perlukan untuk perdagangan hari Saham?

Mempunyai personaliti, perangai dan modal untuk berdagang saham adalah penting. Walau bagaimanapun, kualiti asas ini sangat kecil jika anda tidak mempunyai kemahiran untuk menyokongnya. Beberapa kemahiran utama yang perlu dimiliki oleh saham dagangan harian orang ialah:

  • Kemahiran Analitik: Pedagang harian menggunakan analisis teknikal dan isyarat beli/jual untuk membimbing keputusan mereka. Ini bermakna anda perlu memahami cara carta berfungsi, mengetahui maksud isyarat tertentu dan dapat melihat arah aliran dan corak.

  • Kesedaran Pergerakan Pasaran: Menggunakan carta, isyarat dan analisis teknikal untuk meramalkan pergerakan pasaran adalah penting. Walau bagaimanapun, anda juga perlu melihat faktor lain. Di sinilah pengetahuan pasaran dan melihat apa yang berlaku di dunia luar menjadi penting. Contohnya, berita tergempar mungkin menjejaskan saham anda. Jika itu yang berlaku, anda perlu bertindak balas terhadap perkara ini.

  • Pemasa dan Logik: Memasakan sesuatu dengan sempurna bukanlah mudah, tetapi tugas seorang peniaga harian adalah untuk mendahului keluk. Mendahului keluk memerlukan logik dan ketenangan. Setiap keputusan yang anda buat hendaklah berdasarkan analisis dan fakta yang kukuh. Jangan sekali-kali bertindak mengikut emosi dan dorongan.

What Tools Do You Need to Day Trade Stock

Apakah alat yang anda perlukan untuk berdagang saham?

Baiklah, jadi anda tahu apa yang melibatkan saham dagangan hari dan anda percaya ia adalah strategi yang sesuai untuk anda. Sekarang anda memerlukan beberapa alat. Di bawah ialah beberapa sumber yang perlu ada pada pedagang saham setiap hari dalam senjata mereka:

Hadkan Pesanan
Anda boleh menetapkan had harga untuk masa membeli atau menjual. Ini membolehkan anda berdagang dengan lebih tepat dan mengurangkan risiko.
Penjejak Hasil
Anda memerlukan cara untuk merekodkan hasil anda supaya anda boleh melihat di mana anda melakukannya dengan baik dan di mana anda tidak melakukannya.
Alat Carta
Jika anda akan menganalisis pasaran, anda memerlukan alat yang mencipta carta.
Kekunci Panas
Mempunyai keupayaan untuk menetapkan kekunci panas adalah bagus jika anda seorang peniaga hari saham. Pada asasnya, anda boleh menetapkan tindakan tertentu pada kekunci pada papan kekunci anda. Ini membolehkan anda melaksanakan pergerakan dengan sekali ketik.

Langkah seterusnya: mulakan saham dagangan hari

Bersama-sama dengan beberapa alat terpenting yang anda perlukan untuk berdagang saham, adalah penting untuk memahami pasaran kewangan secara umum. halaman berita dan cerapan kami akan membantu memberi anda gambaran tentang perkara yang berlaku dalam dunia kewangan. Anda juga boleh menggunakan perisian dagangan harian kami, termasuk platform CFD kami, untuk mendapatkan pengendalian yang lengkap di pasaran.

Anda juga mungkin mahu meneroka pilihan lain. Sebagai contoh, jika saham dagangan harian bukan untuk anda, anda mungkin berbaloi untuk melihat lebih banyak pasaran mata wang kripto tidak menentu. Akhir sekali, sebaik sahaja anda yakin bahawa dagangan saham adalah untuk anda, gunakan pautan pendaftaran kami untuk melabur dalam CFD setiap hari.

Bukan nasihat pelaburan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Terima kasih kerana mempertimbangkan Skilling!

Anda akan melawat: https://skilling.com/row/ yang dikendalikan oleh Skilling (Seychelles) Ltd, di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Seychelles No: SD042. Sebelum membuka akaun, sila baca terma & syarat Sokongan Pelanggan Untuk sebarang pertanyaan.

Teruskan