expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Dagangan Kripto

Apakah itu Ethereum?

Apakah itu Ethereum: Lambang Ethereum biru besar pada pendirian perak.

Ethereum ialah platform blockchain terobosan yang telah mengubah dunia aplikasi terdesentralisasi dan mata wang digital. Tidak seperti Bitcoin, yang berfungsi terutamanya sebagai emas digital, Ethereum menawarkan platform yang fleksibel untuk pembangun membina dan menggunakan kontrak pintar dan aplikasi terdesentralisasi (DApps). 

Di Skilling, kami berhasrat untuk memberikan anda pemahaman asas tentang Ethereum, daripada penciptaan dan fungsinya kepada kelebihan dan kekurangannya, dan cara anda boleh berdagang Ethereum CFD pada platform kami.

Bagaimanakah Ethereum berfungsi?

Ethereum ialah platform berasaskan blockchain sumber terbuka yang membolehkan pembangun membina dan menggunakan aplikasi terdesentralisasi (DApps) dan kontrak pintar. Kontrak pintar ini adalah kontrak yang dilaksanakan sendiri di mana syarat perjanjian ditulis ke dalam kod, membenarkan transaksi automatik tanpa amanah tanpa memerlukan perantara.

Ciri-ciri utama:

 • Kontrak pintar: Kontrak laksana sendiri dengan syarat yang ditulis terus ke dalam kod, memudahkan transaksi tanpa amanah.
 • Mesin Maya Ethereum (EVM): Mesin maya lengkap Turing yang melaksanakan kontrak pintar, memastikan ia berjalan seperti yang diprogramkan.
 • Ether (ETH): mata wang kripto asli digunakan untuk membayar yuran transaksi dan perkhidmatan pengiraan pada rangkaian Ethereum.
Manfaatkan turun naik dalam pasaran mata wang kripto
Ambil kedudukan untuk menggerakkan harga mata wang kripto. Jangan lepaskan peluang.
Daftar

Cara Ethereum berfungsi:

 1. Transaksi: Pengguna menghantar transaksi, termasuk penggunaan kontrak pintar atau DApps, yang disiarkan ke rangkaian Ethereum.
 2. Perlombongan: Ethereum menggunakan mekanisme konsensus bukti pegangan (PoS) di mana pengesah dipilih untuk mencipta blok baharu dan mengesahkan transaksi.
 3. Pelaksanaan: EVM memproses transaksi, melaksanakan kod kontrak pintar dan mengemas kini blockchain dengan sewajarnya.

Bagaimanakah Ethereum dicipta?

Ethereum telah dikonsepkan oleh Vitalik Buterin pada akhir 2013 untuk menangani batasan bahasa skrip Bitcoin. Buterin,  dengan pengasas bersama Gavin Wood, Joseph Lubin, dan lain-lain, melancarkan Ethereum pada Julai 2015. Matlamatnya adalah untuk mencipta platform blockchain yang lebih serba boleh yang mampu menyokong pelbagai aplikasi terdesentralisasi melangkaui transaksi mudah.

Pencapaian penting:

 • Keluaran kertas putih: Pada akhir 2013, Vitalik Buterin mengeluarkan kertas putih Ethereum yang menggariskan visi untuk platform terpencar.
 • Crowdsale: Pada tahun 2014, Ethereum menjalankan jualan ramai, mengumpul lebih $18 juta dalam Bitcoin untuk membiayai pembangunan.
 • Pelancaran: Ethereum disiarkan secara langsung pada 30 Julai 2015, dengan keluaran rangkaian Frontier.

Kebaikan dan keburukan Ethereum

Kebaikan Keburukan
Fleksibiliti: Ethereum menyokong banyak aplikasi, terima kasih kepada bahasa skripnya yang mantap dan EVM. Isu kebolehskalaan: Had semasa dalam kelajuan pemprosesan transaksi dan kebolehskalaan.
Desentralisasi: Beroperasi pada rangkaian terdesentralisasi, mengurangkan risiko penapisan dan titik pusat kegagalan. Kerumitan: Membangunkan Ethereum memerlukan pengetahuan khusus, yang boleh menjadi penghalang kepada kemasukan untuk pembangun baharu.
Inovasi: Terus berkembang dengan kemas kini seperti Ethereum 2.0, yang bertujuan untuk meningkatkan kebolehskalaan dan keselamatan. Risiko keselamatan: Kontrak pintar terdedah kepada pepijat dan eksploitasi jika tidak dikodkan dengan betul.
Tiada komisen, tiada tambahan harga.
15/07 - 19/07
TSLA.US: 00:00 - 21:00 UTC
MANAUSD: 13:30 - 20:00 UTC
Berdagang sekarang

Bagaimana untuk berdagang Ethereum CFD dengan Skilling

Berdagang CFD Ethereum (Kontrak untuk Perbezaan) membolehkan anda membuat spekulasi mengenai pergerakan harga ETH tanpa memiliki aset asas. Begini cara anda boleh bermula:

1. Daftar dengan Skilling:

 • Lawati tapak web Skilling dan buat akaun. Proses pendaftaran adalah cepat dan mudah.

2. Sahkan akaun anda:

 • Lengkapkan langkah pengesahan yang diperlukan untuk mematuhi keperluan kawal selia. Ini biasanya melibatkan penyediaan pengenalan dan bukti alamat.

3. Membiayai akaun anda:

 • Deposit dana ke dalam akaun dagangan anda menggunakan kaedah pembayaran pilihan anda. Skilling menyokong pelbagai pilihan deposit untuk kemudahan anda.

4. Mulakan dagangan:

 • Akses platform dagangan Skilling, cari Ethereum (XETUSD), dan mula berdagang Ethereum CFD. Gunakan alat dan sumber platform untuk menganalisis arah aliran pasaran dan membuat keputusan termaklum.

5. Pantau dan laraskan:

 • Pantau dagangan anda secara berterusan dan laraskan strategi anda mengikut keperluan. Gunakan pesanan henti rugi dan ambil untung untuk mengurus risiko dengan berkesan.

Memahami Ethereum dan cara memperdagangkannya dengan berkesan boleh membuka peluang baharu dalam kewangan terdesentralisasi dan mata wang digital. Di Skilling, kami menyediakan alatan dan sokongan yang anda perlukan untuk mengemudi pasaran yang menarik ini dengan yakin. 

Tetapi, ingat bahawa berdagang CFD melibatkan risiko yang ketara, termasuk kehilangan modal anda yang dilaburkan. Adalah penting untuk mendekati perdagangan dengan berhati-hati, menggunakan strategi pengurusan risiko, dan jangan sekali-kali berdagang dengan wang yang anda tidak mampu kehilangannya.

Soalan Lazim

1. Apakah itu Ethereum? 

Ethereum ialah platform berasaskan rantaian blok sumber terbuka yang membolehkan pembangun membina dan menggunakan aplikasi terdesentralisasi (DApps) dan kontrak pintar.

2. Bagaimanakah Ethereum berfungsi? 

Ethereum menggunakan mekanisme konsensus bukti kepentingan dan Mesin Maya Ethereum (EVM) untuk melaksanakan kontrak dan transaksi pintar, mengemas kini blockchain dengan sewajarnya.

Apakah cara yang lebih baik untuk menyambut anda selain dengan bonus?
Mulakan dagangan dengan bonus $30 pada deposit pertama anda.

Tertakluk kepada terma dan syarat
Dapatkan Bonus

3. Siapakah yang mencipta Ethereum? 

Ethereum dicipta oleh Vitalik Buterin, bersama pengasas bersama Gavin Wood, Joseph Lubin, dan lain-lain, dan dilancarkan pada Julai 2015.

4. Apakah kebaikan Ethereum? 

Ethereum adalah fleksibel, menyokong pelbagai aplikasi, beroperasi pada rangkaian terdesentralisasi, dan terus berkembang dengan kemas kini seperti Ethereum 2.0.

5. Apakah keburukan Ethereum? 

Ethereum menghadapi isu kebolehskalaan, kerumitan dalam pembangunan dan potensi risiko keselamatan disebabkan oleh kelemahan dalam kontrak pintar.

6. Bagaimanakah saya boleh berdagang Ethereum CFD dengan Skilling?

Daftar pada platform Skilling, sahkan akaun anda, dana dan mula berdagang Ethereum CFD menggunakan alat dan sumber platform untuk membuat keputusan termaklum.

Artikel ini ditawarkan untuk maklumat umum dan bukan merupakan nasihat pelaburan. Harap maklum bahawa pada masa ini, Skilling hanya menawarkan CFDs.

Manfaatkan turun naik dalam pasaran mata wang kripto
Ambil kedudukan untuk menggerakkan harga mata wang kripto. Jangan lepaskan peluang.
Daftar
Tiada komisen, tiada tambahan harga.
15/07 - 19/07
TSLA.US: 00:00 - 21:00 UTC
MANAUSD: 13:30 - 20:00 UTC
Berdagang sekarang
Apakah cara yang lebih baik untuk menyambut anda selain dengan bonus?
Mulakan dagangan dengan bonus $30 pada deposit pertama anda.

Tertakluk kepada terma dan syarat
Dapatkan Bonus