expand/collapse risk warning

Berdagang produk kewangan pada margin membawa risiko tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko dan berhati-hati untuk menguruskan risiko anda.

Perdagangan produk kewangan pada margin membawa risiko yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Pastikan anda memahami sepenuhnya risiko-risiko ini dan berhati-hati menguruskan risiko anda.

Modal anda menghadapi risiko.

Dagangan Kripto

Bitcoin Pizza Day: Apakah itu?

Bitcoin Pizza Day: Pizza dihiasi dengan Bitcoin, mewakili Bitcoin Pizza Day.

Mulakan perjalanan dagangan anda dengan Skilling

Berdagang sekarang

Apakah Hari Pizza Bitcoin? Hari ini menandakan kali pertama Bitcoin digunakan untuk membeli sesuatu di dunia nyata. Pada 22 Mei 2010, seorang pengaturcara bernama Laszlo Hanyecz membayar 10,000 Bitcoin untuk dua pizza. 10,000 Bitcoin itu kini bernilai lebih daripada $572,400,000 pada masa penulisan ini (harga Bitcoin semasa adalah sekitar $57,240). Soalan untuk anda: jika ini anda, adakah anda akan HODL Bitcoin anda atau membeli pizza? Teruskan membaca untuk mengetahui sejarah Bitcoin Pizza Day dan cara ia disambut.

Tiada komisen, tiada tambahan harga.
15/07 - 19/07
TSLA.US: 00:00 - 21:00 UTC
MANAUSD: 13:30 - 20:00 UTC
Berdagang sekarang

Sejarah Bitcoin Pizza Day & adakah ia menjejaskan harga Bitcoin?

Bitcoin Pizza Day meraikan 22 Mei 2010, apabila Laszlo Hanyecz membuat pembelian dunia nyata pertama dengan Bitcoin. Dia membayar 10,000 BTC untuk dua piza dari restoran pizza tempatan, yang pada masa itu bernilai kira-kira $41, jika dia HODL 10,000 Bitcoin itu, ia kini bernilai lebih $572,400,000 pada masa penulisan ini. Transaksi ini terkenal kerana ia menunjukkan bahawa Bitcoin boleh digunakan sebagai satu bentuk pembayaran. Setiap tahun, pada 22 Mei, komuniti crypto mengingati peristiwa ini, selalunya dengan membeli pizza atau berkongsi cerita tentang pertumbuhan Bitcoin.

Bagaimanakah Bitcoin Pizza Day mempengaruhi harga Bitcoin?

Walaupun Bitcoin Pizza Day sendiri tidak menjejaskan harga Bitcoin secara langsung, ia menyerlahkan sejauh mana Bitcoin telah dicapai. Selama bertahun-tahun, Bitcoin telah berkembang daripada aset digital yang kurang dikenali kepada pelaburan yang ketara. Setiap tahun, perayaan itu mengingatkan pelabur dan peminat perjalanan Bitcoin dan potensi nilai masa depan. Walaupun hari ini mungkin menarik perhatian media, ia tidak mempunyai kesan langsung yang ketara terhadap harga Bitcoin. Harga lebih dipengaruhi oleh trend pasaran, berita, dan perkembangan teknologi.

Apakah cara yang lebih baik untuk menyambut anda selain dengan bonus?
Mulakan dagangan dengan bonus $30 pada deposit pertama anda.

Tertakluk kepada terma dan syarat
Dapatkan Bonus

Berapakah nilai satu Bitcoin pada Bitcoin Pizza Day?

Pada masa itu, pada 22 Mei 2010, 10,000 BTC bernilai kira-kira $41. Pada tahun 2010, Bitcoin masih di peringkat awal dan tidak diketahui atau digunakan secara meluas. Sejak itu, harga Bitcoin telah meroket dan kini didagangkan pada sekitar $57240 pada masa penulisan ini.

Bilakah Hari Pizza Bitcoin disambut?

Bitcoin Pizza Day disambut pada 22 Mei setiap tahun. Hari istimewa ini memperingati transaksi dunia sebenar pertama menggunakan Bitcoin, yang berlaku pada 22 Mei 2010, apabila pengaturcara Laszlo Hanyecz membeli dua pizza dengan harga 10,000 BTC.

Manfaatkan turun naik dalam pasaran mata wang kripto
Ambil kedudukan untuk menggerakkan harga mata wang kripto. Jangan lepaskan peluang.
Daftar

Mengapa 22 Mei penting?

22 Mei menandakan ulang tahun acara bersejarah ini, menjadikannya hari untuk peminat Bitcoin untuk merenungkan pertumbuhan Bitcoin daripada aset digital baharu kepada instrumen kewangan global yang penting. Ia berfungsi sebagai peringatan tentang permulaan Bitcoin yang sederhana dan perjalanannya yang luar biasa selama ini.

Menikmati kandungannya? Skilling, broker CFD yang bereputasi dan memenangi pelbagai anugerah menawarkan 1200+ aset CFD global termasuk mata wang kripto seperti Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, komoditi seperti Emas - XAUUSD, dan banyak lagi dengan spread dan yuran yang sangat rendah. Buka akaun dagangan Skilling percuma hari ini.

Prestasi masa lalu tidak menjamin atau meramalkan prestasi masa hadapan. Artikel ini ditawarkan untuk tujuan maklumat am sahaja dan bukan merupakan nasihat pelaburan.

Tiada komisen, tiada tambahan harga.
15/07 - 19/07
TSLA.US: 00:00 - 21:00 UTC
MANAUSD: 13:30 - 20:00 UTC
Berdagang sekarang
Apakah cara yang lebih baik untuk menyambut anda selain dengan bonus?
Mulakan dagangan dengan bonus $30 pada deposit pertama anda.

Tertakluk kepada terma dan syarat
Dapatkan Bonus
Manfaatkan turun naik dalam pasaran mata wang kripto
Ambil kedudukan untuk menggerakkan harga mata wang kripto. Jangan lepaskan peluang.
Daftar